Keltainen kasviscurry
6-8 pestyä uutta perunaa
1/4 kukkakaali
1-2 uutta sipulia
n. 300 g kikherneitä suolaliemessä
1/4 kurkku
n. 1/2 l vettä
2 rkl vehnäjauhoja
3 rkl rypsiöljyä
2 tl currya
1 tl jeeraa
2 tl inkivääriä
1 tl korianteria
suolaa maun mukaan
-Laita perunat ja kikherneet kypsymään hetkeksi suolalla maustettuun kiehuvaan veteen. Lisää hetken päästä pilkottu kukkakaali. Älä keitä perunoita pehmeiksi, vaan jätä kiinteiksi. Kaada vesi pois ja pilko perunat.
-Paista perunoita, sipulia, kikherneitä ja kukkakaalia hetki öljyssä. Ripottele vehnäjauhot kasvisten päälle ja lisää vettä. Kiehauta ja anna suurustua. Mausta ja lisää lopuksi kuutioitu kurkku.
-Tarjoile tsatsikin ja mangomehun kanssa.
Tsatsiki
3-4 dl soijajugurttia
kurkku
suolaa
mustapippuria
valkosipulia
-Laita jugurtti valumaan suodatinpaperilla vuorattuun siivilään.
-Raasta kurkku ja puserra kevyesti ylimääräinen neste pois. Ripottele päälle suolaa ja anna vetäytyä hetken ajan.
-Sekoita kurkku jogurttiin ja mausta pippurilla ja valkosipulilla. Anna maustua viileässä, mikäli maltat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti