Tässäpä ohje. Tein ite kaksinkertaisen taikinan, josta tuotoksena seurasi noin 120 kerrospikkuleipää. Eli nopean laskutoimituksen jälkeen yksinkertaisesta taikinasta tulee 60 kerrospikkuleipää.
Hillosilmät
Taikina:
250 g sokeria
250 g (laktoositonta)margariinia
375 g karkeita vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 dl soijajogurttia
Täyte:
Vadelmahilloa, appelsiinimarmeladia...
- Vaahdota sokeri ja margariini. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja jauhot (jätä osa leivontaan).
- Sekoita taikinaan soijajogurtti.
- Anna taikinan levätä hetki kylmässä.
- Kaaviloi taikina 3-5 mm paksuiseksi levyksi ja ota levystä pyöreitä pohjia ja koristereiällisiä kansia. Yhtenevä määrä on toki kätevä, mutta oman kokemukseni mukaan kannet palavat aika herkästi, eikä muutama varakappale tee haittaa.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla. Huomaa, että nämä veijarit palavat helposti, joten uunia on vahdittava haukan lailla. Ei kannata odottaa kaunista kullanruskeaa väriä, vaan ottaa pelti uunista heti kun yhdenkään keksin reuna alkaa saada väriä.
- Täytä jäähtyneet pohjat haluamallasi hillolla.
- Säilytä kannellisessa rasiassa, mieluiten pakastimessa.
- Täytön jälkeen kannattaa malttaa muutama tunti, että kosteus ja maku tasaantuvat. Ovat muuten hyviä myös kohmeisina, suoraan pakastimesta ronkittuna.
Tätä tänään, heippa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti