Pääkokin ollessa hiihtoloman vietossa kotipuolessa (niinkuin alemmista merkinnöistä käy ilmi), niin me kokkikakkoset pistettiin hösseliksi ja tehtailtiin eilisen illan kuluksi kevätkääryleitä.
8 kpl kevätkääryleitä
Täyte:
1 porkkana
1 sipuli
2 isoa kynttä valkosipulia
3 lehteä kiinankaalta
30g riisinuudelia (puoli pakettia)
soijakastike
inkivääri
yrttisuola
chili
korianteri
basilika
Paistamiseen:
öljy
- pilko porkkana, sipulit ja kiinankaali pieneksi silpuksi ja
paista pannulla siten, että ne pehmenevät
- mausta oman maun mukaan
- liota riisinuudelia vedessä muutama minuuttia ja sekoita se
valmiiseen täytteeseen. Nuudelia kannattaa saksia vähän lyhemmiksi
niin sekoittaminen käy helpommin!
- ota riisipaperi (me käytimme halkaisijaltaan 22cm olevia)
ja kasta sitä lämpimään veteen n. 10 sekunniksi.
Laita täytettä keskelle paperia ja taittele kääryle:
ensin alhaalta keskelle, sitten sivuilta keskelle
ja lopuksi vieritä kääryle kiinni tiiviisti alhaalta ylöspäin
- kääryleitä voi voidella kananmunalla, mutta ilmankin pysyy hyvin kasassa.
Huomasimme, että kannattaa ensin antaa kääryleen
vähän kuivua ennen uppopaistamista, siten riisipaperi ei repeile
- uppopaista öljyssä
- nauti vähän jäähtyneenä makean tai hapanimeläkastikkeen kanssa,
hyvässä seurassa
Täyte:
1 porkkana
1 sipuli
2 isoa kynttä valkosipulia
3 lehteä kiinankaalta
30g riisinuudelia (puoli pakettia)
soijakastike
inkivääri
yrttisuola
chili
korianteri
basilika
Paistamiseen:
öljy
- pilko porkkana, sipulit ja kiinankaali pieneksi silpuksi ja
paista pannulla siten, että ne pehmenevät
- mausta oman maun mukaan
- liota riisinuudelia vedessä muutama minuuttia ja sekoita se
valmiiseen täytteeseen. Nuudelia kannattaa saksia vähän lyhemmiksi
niin sekoittaminen käy helpommin!
- ota riisipaperi (me käytimme halkaisijaltaan 22cm olevia)
ja kasta sitä lämpimään veteen n. 10 sekunniksi.
Laita täytettä keskelle paperia ja taittele kääryle:
ensin alhaalta keskelle, sitten sivuilta keskelle
ja lopuksi vieritä kääryle kiinni tiiviisti alhaalta ylöspäin
- kääryleitä voi voidella kananmunalla, mutta ilmankin pysyy hyvin kasassa.
Huomasimme, että kannattaa ensin antaa kääryleen
vähän kuivua ennen uppopaistamista, siten riisipaperi ei repeile
- uppopaista öljyssä
- nauti vähän jäähtyneenä makean tai hapanimeläkastikkeen kanssa,
hyvässä seurassa
Mukana menossa myös prontosaurus.
Autenttisen tunnelman luomiseksi kuuntele aasialaista musiikkia ja syö puikoilla, nam nam!
Autenttisen tunnelman luomiseksi kuuntele aasialaista musiikkia ja syö puikoilla, nam nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti