sunnuntai 8. elokuuta 2010

Currya ja löökihenkäyksiä

Kesä on mennyt työn parissa ja kommuuni on hajallaan ympäri Eurooppaa, joten ruokaa on tullu laitettua vähänlaisesti. Nyt viimein ehdittiin laittaa siskon kanssa vähän ruokaa.


Keltainen kasviscurry

6-8 pestyä uutta perunaa
1/4 kukkakaali
1-2 uutta sipulia
n. 300 g kikherneitä suolaliemessä
1/4 kurkku
n. 1/2 l vettä
2 rkl vehnäjauhoja
3 rkl rypsiöljyä
2 tl currya
1 tl jeeraa
2 tl inkivääriä
1 tl korianteria
suolaa maun mukaan

-Laita perunat ja kikherneet kypsymään hetkeksi suolalla maustettuun kiehuvaan veteen. Lisää hetken päästä pilkottu kukkakaali. Älä keitä perunoita pehmeiksi, vaan jätä kiinteiksi. Kaada vesi pois ja pilko perunat.
-Paista perunoita, sipulia, kikherneitä ja kukkakaalia hetki öljyssä. Ripottele vehnäjauhot kasvisten päälle ja lisää vettä. Kiehauta ja anna suurustua. Mausta ja lisää lopuksi kuutioitu kurkku.
-Tarjoile tsatsikin ja mangomehun kanssa.
Tsatsiki

3-4 dl soijajugurttia
kurkku
suolaa
mustapippuria
valkosipulia

-Laita jugurtti valumaan suodatinpaperilla vuorattuun siivilään.
-Raasta kurkku ja puserra kevyesti ylimääräinen neste pois. Ripottele päälle suolaa ja anna vetäytyä hetken ajan.
-Sekoita kurkku jogurttiin ja mausta pippurilla ja valkosipulilla. Anna maustua viileässä, mikäli maltat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti