sunnuntai 8. elokuuta 2010

Kuningatar Heli

Vattuja ei kannata pakastaa. Ne alakaa maistua petroolilta. Siksi kuningatar Heli keitti niistä mehua ja hilloa.



Kuningatar Helin parempi mehu

2,5 l vadelmia
1 l mustikoita
0,5 l mansikoita
sokeria maun mukaan

-Laita marjat mehumaijaan ja keitä mehuksi. Mausta valmis mehu sokerilla, anna jäähtyä ja pakasta.

Kuningatar Helin hillo

mehustettujen marjojen perkeet
0,5 dl vettä
0,5 kg hillosokeria
Atamonia

-Laita lasipurkit kuumenemaan n. 100 asteiseen uuniin. Kiehauta kannet pienessä vesimäärässä.
-Kuumenna marjoja ja vettä, kunnes ne höyryävät. Sekoita joukkoon hillosokeri ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Kuori mahdollinen vaahto ja lisää 0,5 tl Atamonia.
-Huuhtele kuumat purkit ja kannet Atamonliuoksella (1 dl kuumaa vettä, 1 tl Atamonia). Purkita hillo kuumana. Täytä purkit mahdollisimman täyteen ja sulje heti. Jäähdytä ja säilytä viileässä.

2 kommenttia:

  1. Mitä on Atamon?
    Nimim. juntti

    VastaaPoista
  2. Atamon on säilöntäaine, jota voi ostaa muistaakseni ruokakaupasta. http://fi.wikipedia.org/wiki/Atamon

    Terveisin Kuningatar Heli

    VastaaPoista