perjantai 17. syyskuuta 2010

Pullia pullia!

Muutin pois Jyväskylästä ja tämän blogin kodista, mutta otin vapauden omiin käsiini ja päivitän silti! Vietän huomenna tupareita/synttäreitä ja leivoin juhlaväelle pullaa. Huomasin, ettei täällä ole vielä sellaiselle oikeastaan ohjetta joten..
Tee sama perässä:

Taikina:
5dl soijamaitoa
1pss kuivahiiva
1,5dl sokeria
100 g margariinia
1 tl suolaa
oman maun mukkaan kanelia ja kardemummaa
2 dl ruisjauhoja
loput vehnäjauhoja

Päälle:
1/2 tl margariinia/per pulla
vettä

-Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Jos teet sen kattilassa
(kuten minä, joka ei omista mikroa) niin muista,
soijamaito lämpeää todella nopeaa ja palaa herkästi pohjaan.

- Lisää maitoon hiiva ja sekoita. Lisää sokeri, mausteet ja ruisjauhot.

- Ala lisäämään vehnäjauhoja vähitellen ja k
un taikina vaikuttaa hyvältä
ja taikinamaiselta, laita taikinakulho esim. vesihauteeseen kohoamaan.

- Taikinan kohottua n. kaksikertaiseksi tiedät varmaan mitä tehdä.
Taikinasta tuli minulla n. 20 pientä pullaa.
- Leivottuasi pullat, anna niiden vielä kohota hetki peitettynä.
- Ennen uuniin menoa, lisää voisilmät tekemällä ensin veitsellä viilto pullaan
ja lisäämällä margariini sinne. Pullat voi myös kostuttaa vähän vedellä.

- Paista pullat uunin keskitasossa, 225asteessa, niin kauan että ne ovat valamiita.
Eli kun pohja näyttää ruskealta ja pinta kauniita.
- Nauti lämpimänä maidon, kahvin, teen tai mehun kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti