torstai 23. syyskuuta 2010

Ramenish.

Vaimo palasi Sveitsistä ja pyysi ramenia. Tai siis semmosta meikäläistä korviketta. Enkä tietenkään voinu sanoa ei ku oon ikävöiny sitä niin kovin.

Ramen...ish


vettä
soijakastiketta
kurkumaa
chiliä
valkosipulia
inkivääriä
perunoita
porkkanoita
kiinankaalia
nuudeleita 
marinoitua tofua
kurkkua

-Marinoi tofu soijakastikkeessa, seesamöljyssä, valkosipulissa ja missä nyt keksit. 
-Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kannattaa ottaa iso kattila ja aika reippaasti vettä - liemi on tärkeä osa tätä keittoa. Lisää soijakastiketta. Ehkä puoli desilitraa? Pilko valkosipuli pieneksi ja raasta inkivääri. Lisää liemeen chilin ja kurkuman kanssa.
-Pilko perunat ja porkkanat helposti puikoilla syötäviksi suupaloiksi ja lisää kiehuvaan veteen.
-Pilko kiinankaali. Lisää valkoinen osa keittoon.
-Kun perunat ja porkkanat ovat puolikypsiä, lisää nuudelit. Itse laitan yleensä kaksi paketillista. Tai levyä, tai mitä ne on.
-Kuutioi kurkku ja tofu ja lisää ne kiinankaalin vihreän osan kanssa ihan lopuksi, niin että ne ehtivät juuri lämmetä ennen kuin nuudelit ovat kypsiä.
-Tarjoile isosta kulhosta ja nauti kylmän oluen kanssa. Tämä on itseasiassa helpointa syödä puikoilla. Ongit vaan sattumat ja ryystät välillä lientä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti