torstai 23. syyskuuta 2010

Puolukkateema jatkuu

Nii tein tosiaan sitä mehuaki. Meikä tykkää tehä puolukoista tuoremehua, koska keittämällä tullee jotenki kitkerää. En tiiä mistä tuo nimi on, mutta soppii hyvin, ko papan nimi oli Jaakko.


Jaakon puolukkajuoma

12 l puolukoita
2-3 l vettä
2-3 kg sokeria
60 g viinihappoa

-Puolukat survotaan ja lisätään vesi ja veteen sekoitettu viinihappo (jota myydään ihan yleisesti ruokakaupoissa). Annetaan olla huoneenlämmössä, kevyesti peitettynä 2-3 vrk.
-Siivilöidään ja lisätään sokeri. Pullotetaan (pullot kannattaa käsitellä Atamon-liuoksella) ja säilytetään viileässä.
-Kyseessähän on sitten tiiviste, eli lantrataan nautittaessa. 

1 kommentti:

  1. Vaasa-vainaassa eli nykyisessä Pohjalaisessa oli sellanen pakinoitsija kun Vaasan Jaakko ja tää on oikeesti siis Vaasan Jaakon puolukkamehua.

    VastaaPoista