torstai 23. syyskuuta 2010

Sushi

Niin, meillä tehhään aika monesti sushia, mutten koskaan ehi ottaa kuvvaa. Nyt ehin. Ja tiedoksi teille, sushi ei välttämättä sisällä sitä kallaa, vaikka japsit niitä merenelukoita rakastaaki.

Sushi


Riisi:
2 dl riisiä
kylmää vettä
(riisi)viinietikkaa
sokeria
suolaa

-Pese riisi kylmässä vedessä, kunnes irtoava vesi on kirkasta. Jätä riisi veteen turpoamaan noin puoleksi tunniksi. Kaada vesi pois ja lisää puhdasta, kylmää vettä niin, että veden pinta on yhden sormen nivelen verran riisin pintaa ylempänä.
-Kuumenna kannen alla kiehuvaksi, mutta ennen kiehumista pienennä levyn lämpötila ainakin puoleen. Älä avaa kantta! Keitä hiljalleen n. 10 minuttia, sammuta levy ja anna kiehua toiset 10 minuuttia. Ota kattila pois levyltä ja anna vetäytyä vielä yhden 10 minuuttia ennen kannen avaamista.
-Kaada riisi laakeaan kulhoon ja lisää viinietikka, johon olet liottanut sokeria ja suolaa (minä laitan n. puoli desiä etikkaa, 3-4 rkl sokeria ja 1/2 tl suolaa, mutta omaan makuun sopiva suhde on etsittävä kokeilemalla). Jäähdytä riisiä leikkaavin liikkein lastan avulla, mielellään avoimen ikkunan edessä.

Täytehommat:
nori-levyjä (paahdettua merilevää)
höyrytettyä porkkanaa suikaleina
kurkkua suikaleina
salaattia
marinoitua tofua
paprikaa
suolakurkkua
wasabia
seesaminsiemeniä 
muuta, mitä?

-Sushin tekeminen pittää vaan opetella, ja siihen löytyy hyviä vinkkejä youtubesta. En näin suomalaisena nää kovinkaan suurta kynnystä olla noudattamatta kaikkia perinteitä.
-Tarjoillaan inkiväärillä maustetun soijakastikkeen ja wasabin ja teen, kalijan, viinin kans.

1 kommentti:

  1. Miten oli aivan varma, että meillä ois täällä jo sushi ohje. Mutta olihan se sitten jo aikakin!

    Terveisin ex-vaimosi sateisesta Oulusta

    VastaaPoista