torstai 23. syyskuuta 2010

Puolukkakakku

Nonii, en oo saanu aikaseksi päivittää, vaikka ollaan tietenki tehty vaikka mitä. Siksipä tullee nyt monta päivitystä peräkkäin.

Odotettuna toiveuusintana tänä syksynä kävi kyläsä ystävä matkalla kottiin Japanian maalta ja toinen ystävä muuten vaan. Käytiin puolukassa, syötettiin tukasta hirvikärpäset lihansyöjäkasville (joka on maailman siistein) ja tehtiin puolukoista mehua ja kakkua. Puolukkakakku on taas yksi kotona opittuja perinteitä. Yritin tehdä lähes vegaanista versiota, mutta siitä tuli ihan huono (puuro oli vahvasti läsnä maussa). Siksipä tässä riistoinen, oikein hyvä ohje:


Puolukkakakku

Sokerikakkupohja:
4 kananmunaa
sokeria
karkeita vehnäjauhoja
perunajauhoja 
1 tl leivinjauhetta

-Riko kananmunat lasiin. Mittaa samankokoisella lasilla yhtä paljon sokeria, kuin kananmuniakin on. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.
-Mittaa samanlaiseen lasiin 2-3 rkl perunajauhoja, leivinjauhe ja täytä sitten vehnäjauhoilla, niin että onpi saman verran sitä kun sokeria. Tai kananmunia. Siivilöi taikinaan ja sekoita nopeasti.
-Pelille leivinpaperi, paperille taikina ja uuniin koko pelti, asteita 180. Kunnes kullanruskea.

Täyte:
4 dl maitoa / vettä
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 rkl margariinia
1 muna
2 tl vaniljasokeria

-Kaikki vaan, paitti vaniljasokeri, kattilaan, sekasin ja sitten sekoittaen kiehautetaan. Sitten jäähtyneeseen vaniljasokeri vie.
-Leikkaa kakkupohja kahteen osaan, kostuta tarvittaessa maidolla/soijamaidolla, ja lätki kiisseli pohjapalasten väliin.

Päälle:
puolukkasurvosta/puolukoita
hyytelösokerikiille (paketin ohjeen mukaan)
kermavaahtoa (reunoille ja päällekin voi pursottaa ristikon) 

Ja om nommia vaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti