lauantai 24. huhtikuuta 2010

Huttunen

Ystäväni Wilbur Huttunen piipahti tuossa viikko sitten meillä, kainalossaan Kafkan kirja, sipuli ja pari pakettia nuudeleita. Saatto sillä olla rapulakin.

 

Huttusen krapulamättö

Soijasuikaleet:
(marinadi) 
- 0,5 dl soijakastiketta
- 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
- 2 kynttä valkosipulia silputtuna
- kuumaa vettä
(ynnä) 
- soijasuikaleita
- ruisjauhoja leivittämiseen

Nuudelit:
- 2 pkt vehnänuudeleita
- ripaus suolaa
- 0,5 tl kurkumaa
- korianteria
- kuumaa vettä 

Kasvismättö:
-  Wilburin pilkkomia sipuleita
- pari perunaa
- pari porkkanaa
- pätkä kurkkua
- kuivahtaneita ruispaloja pilkottuna 
- ja mitä nyt on mausteita, suolaa ainaki ja inkivääriä ja valkosipulia

ja paljon öljyä paistamiseen 

***

- Laita soijasuikaleet marinadiin turpoamaan ja Wilbur pilkkomaan sipuleita. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat ja paloittele kurkku ja leipä. Raasta inkivääri ja pieni valkosipulit. Laita nuudelit turpoamaan mausteliemeen pariksi minuutiksi. Valuta lävikössä ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.
- Ota soijasuikaleet marinadista ja kierittele ne ruisjauhoissa. Kuumenna öljy pannussa ja paista soijasuikaleet kullankeltaisiksi. Laita odottamaan lämpimään paikkaan tai  kuumenna myöhemmin vielä hetki pannussa.
- Kuumenna öljy pannussa ja laita perunat paistumaan kuumaan öljyyn. Lisää hetken päästä leipä, sipuli ja porkkanat.  Paista kohtalaisen kypsiksi. Lisää kurkku ja mausta mieleiseksi.
- Paista vielä lopuksi nuudelit nopeasti öljyssä ja kuumenna tarvittaessa soijasuikaleet uudestaan.
- Kuuntele Wilburin hyviä juttuja ja syö miehekkäästi. 

1 kommentti:

  1. harvinaisen houkuttelevan näkösiä ovat kaikki nämä viimeisimmät annoksenne. hunajan ei-vegaanisuus oli uutta, mutta tottahan se on että pienet pörriäisethän sen keräävät.

    VastaaPoista