lauantai 24. huhtikuuta 2010

Kaali, ystäväni!

Kaali, ihmeellinen kuula! Säilyy kaapissa ikuisuuksia. Päätin kuitenkin nyt viimein muuttaa kaapissa pyörineen kuugelin ruuaksi. Korean vaihto-opintoihin valmistautuminen on aloitettu lisäämällä valkosibalitoleranssia - sama jatkuu tässä osassa.


 
Valkosipulinen kaalikeitto
- 2/3 valkokaalia
- puolikas valkosipuli silputtuna
- 2 dl soijarouhetta
- wokkivihannessekoitusta
- 3 pientä perunaa
- porkkanaa
- laakerinlehti
- 0, 5 dl kuivattua, murskattua lipstikkaa
- n. 10 maustepippuria
- musta- ja valkopippuria myllystä
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- suolaa maun mukaan
 - salsaa tai chiliä
- vettä 
***
- Suikaloi ja pilko kaali ja laita soijarouheen kanssa kiehumaan mieleiseesi määrään vettä. Itse pidän niukkaliemisistä keitoista, mutta mikäpä estää pröystäilemästä. 
- Lisää mausteet ja paloitellut porkkanat ja perunat. Keitä 5-10 minuuttia, kunnes ainekset ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää wokkivihannessekoitus, mutta älä keitä enää.
- Tarjoile valkosipulinversojen kanssa. Katsele edelleen ulos räntäsateeseen ja kiitä onneasi, että on lauantai. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti