maanantai 12. huhtikuuta 2010

Hernekebaani

Marssittiin kuorokeikan jälkeen kauppaan ja ostettiin sikspäkki kalijaa ja purkillinen hernekeittoa. Kotona hernarista tehtiin hernekebaania Herne rokkaa -kirjan inspiroimana.

 

Hernekebaani
- 1 prk kasvishernekeittoa
- 1 iso sipuli
 - raastettua tuoretta inkivääriä
- 3 valkosipulin kynttä (tai enemmän) hienonnettuna
-1,5 dl rouhittuja maapähkinöitä 
- 1 tl jeeraa
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl mustapippuria
- 2 tl kurkumaa
- 2 tl kuivattua persiljaa 
- 2 tl jauhettua korianteria
- 2 tl (tai maun mukaan) chiliä
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl korppujauhoja tai mannaryynejä
- 1,5 dl seesaminsiemeniä
- rypsiöljyä paistamiseen

Toimi näin:
- Hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi. Itke vähän. Pilko valkosipuli ja raasta inkivääri.
- Mäjäytä hernari kulhoon ja lisää muut aineet. Sekoita ja laita jääkaappiin tasaantumaan pariksikymmeneksi minuutiksi.
- Muotoile mösjööstä n. tuuman paksuinen levy jauhotetun leivinpaperin päällä. Leikkaa neliöiksi ja sitten puolita neliöt kolmioiksi. Muotoile vielä jauhotetuin käsin hieman siistimmiksi.
- Kuumenna öljy, ja paista möhkäleitä pannulla kunnes ne saavat kauniin värin. Voit jatkokypsentää kebsukoita vielä uunissa, mikäli raaka sipuli ei maistu.
- Tarjoile lohkoperunoiden ja soijajogurttidipin kanssa.
- Unohda kuvasta brontosaurus, mutta tee paljon tiskiä.

1 kommentti:

  1. Hei, onpa hyvä idea! Täytyy joskus väsätä, hernarihan on halpaakin.

    VastaaPoista