tiistai 23. maaliskuuta 2010

Herneihme!

Hei sun heiluvilles!
Joku viikko sitten lainasin Herne rokkaa -kirjan kirjastosta ja sen inspiroimana pistimme unkarilaisen ystävämme kokkailemaan meille jälkiruokaa, kun itse samalla väänsimme kaalikääryleitä ja pottuvoita. Niistä tuli muuten hyviä, mutta tätä herneihmettä ihmetellessä ne pääsivät kärähtämään, eikä niistä sitten lopulta otettu kuvaa. Voin kuitenkin alustavasti kertoa, että aurinkokuivattu tomaatti-tofu -täyte menee jatkokehittelyyn ja tulee esiintymään täälläkin.
Herneihme, eli pistaasi-herneruudut
(Herne rokkaa, s. 142)
- 200g pakasteherneitä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 dl tomusokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 0,5 dl pistaasipähkinöitä
- 0,5 tl kaardemummaa
 *** 
- Sulata herneet ja muussiksi vaan, sauvasekoittimella.
- Paahda öljyssä, keskilämmöllä vaikkapa paistinpannussa viitisen minuuttia.
- Lisää sokerit ja paahda menemään vielä 8 minuuttia.
 - Lisää rouhitut pistaasipähkinät ja kaardemumma, ja jatka paahtamista, kun siihen kerran aloit, vielä niin että mösjöö pysyy kasassa.
- Muotoile vaikkapa leivinpaperin päälle tasainen levy tästä ihmeellisestä tahnasta ja leikkaa mieleisiksisi ruuduiksi. 
- Koristele tomusokerilla ja paperisauruksella. (Omamme on muuten saanut sinisen pikkuveljen, joka ei osaa vielä seistä kuvissa.)
- Nauti kahvin kanssa ja ihmettele makua ääneen.
*** 
Many thanks to the lovely lady who made these!

2 kommenttia:

  1. Hassua! Onko tämä siis makiaa? :O Kai tomusokeri mitä helevettiä. Kannattaako tätä kokkeilla? :D meikä hämmentyy.

    VastaaPoista
  2. Meikäki hämmenty! Sanoisin tähän, että maku oli erikoinen. Makeaa tämä oli, pistaasi paistoi läpi mukavasti, mutta enemmänki ois saanu. Ei näitä kovin isoa annosta kerralla kyllä syö.

    Rehellisyyen nimissä sanosin, että lähinnä uteliaisuussyistä tätä kannattaa kokkeilla, ei makunautinnon toivossa.

    VastaaPoista