keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Leuhkat eväät ja iltapalabageli

Tietokone on rikki. Sitä ehtii puuhata kaikenlaista kun koulullakaan ei saa olla kahdeksaa pidempään. Tein siis huomiseksi erittäin kokeelliset eväät. Tässä tulos:

Ovelimmat osaavatkin pätellä, että siellä ylärivissä hengailee Euroshopperin halvimpia mahdollisia paprikatäytteisiä oliiveita, Pirkan kurkkuviipaleita ja tuorekurkkuakin on sinne raadeltu. Jääkaapissa yksinäisyyttään itkevän munakennon löydettyäni ne saivat seurakseen Japania ja riistoa henkivän persiljamunakasrullan (mausteena myös sokeria!!). Alaosiossa pötköttää kokeiden koe, ihmeiden ihme. Vihreässä teessä keitettyjä nuudeleita maustettuna porkkanaraasteella, balsamicolla, seesamiöljyllä ja sweet chili -soossilla. Oli aika eksoottinen maku testatessa. Annapas kun ässehtii yön yli.

Oheispuuhana tein vielä iltapalaksi rusina-kanelibageleita, jotka eivät kyllä ole mikään estetiikan helmi. Maistuvat kuitenkin ihan hyvin.

Rusina-kanelibagelit

2,5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
rusinoita
mantelirouhetta
1 rkl kanelia
6-7 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä

- Sekoita veteen hiiva ja mausteet.
- Lisää rusinat. Kuivia rusinoita kannattaa turvottaa hetki kuumassa vedessä.
- Sekoita taikinaan yli puolet jauhoista ja sekoita taikinavelliä hetkonen. Sekoita joukoon öljy.
- Lisää loput jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. 
- Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin puoli tuntia.
- Taikinan kohottua laita kiehumaan noin litra vettä + 1 tl suolaa.
- Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat, pyörittele pötköksi ja jaa kuuteentoista osaan. Pyöritä osat palloiksi, jotka asetat pellille odottamaan hyvässä järjestyksessä.
- Kun vesi kiehuu, ota yksi pulla ja tee siihen reikä. Venyttele rinkilää maltillisesti. Pudota rinkilä kattilaan ja odota, kunnes se nousee pintaan. Anna kellua pari sekuntia ja nosta kahden haarukan avulla varovasti pellille. Toista samat manööverit muiden pullien suhteen.
- Anna keittokäsittelyn saaneiden rinkilöiden kohota peitettynä noin 15 min. Lämmitä sillä aikaa uuni n. 200 asteeseen.
- Paista rinkeleitä, kunnes ne saavat kauniin värin.
- Nautiskele suolaisen tai makean täytteen ja teen kanssa mielellään leppoisassa seurassa. Hieman kuivahtaneina bagelit sopivat mitä parhaiten paahtohommiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti