perjantai 5. maaliskuuta 2010

Keväiset kääryleet lumituiskun keskeltä

Pääkokin ollessa hiihtoloman vietossa kotipuolessa (niinkuin alemmista merkinnöistä käy ilmi), niin me kokkikakkoset pistettiin hösseliksi ja tehtailtiin eilisen illan kuluksi kevätkääryleitä.

8 kpl kevätkääryleitä

Täyte:
1 porkkana
1 sipuli
2 isoa kynttä valkosipulia
3 lehteä kiinankaalta
30g riisinuudelia (puoli pakettia)
soijakastike
inkivääri
yrttisuola
chili
korianteri
basilika

Paistamiseen:
öljy


- pilko porkkana, sipulit ja kiinankaali pieneksi silpuksi ja
paista pannulla siten, että ne pehmenevät

- mausta oman maun mukaan
- liota riisinuudelia vedessä muutama minuuttia ja sekoita se
valmiiseen täytteeseen. Nuudelia kannattaa saksia vähän lyhemmiksi
niin sekoittaminen käy helpommin!

- ota riisipaperi (me käytimme halkaisijaltaan 22cm olevia)
ja kasta sitä lämpimään veteen n. 10 sekunniksi.
Laita täytettä keskelle paperia ja taittele kääryle:
ensin alhaalta keskelle, sitten sivuilta keskelle
ja lopuksi vieritä kääryle kiinni tiiviisti alhaalta ylöspäin

- kääryleitä voi voidella kananmunalla, mutta ilmankin pysyy hyvin kasassa.
Huomasimme, että kannattaa ensin antaa kääryleen
vähän kuivua ennen uppopaistamista, siten riisipaperi ei repeile

- uppopaista öljyssä
- nauti vähän jäähtyneenä makean tai hapanimeläkastikkeen kanssa,
hyvässä seurassa


Mukana menossa myös prontosaurus.
Autenttisen tunnelman luomiseksi kuuntele aasialaista musiikkia ja syö puikoilla, nam nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti